ОДЕЉЕЊЕ, ШКОЛЕ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“, У МРАМОРУ РЕНОВИРАНО
25.02.2015

УСПЕШНА САРАДЊА ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ГИМНАЗИЈЕ „СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ“

Основна школа „Десанка Максимовић“-Чокот, њено издвојено одељење у Мрамору, заједничком акцијом Републике, Града Ниша и Градске општине Палилула, добила је надградњом једног спрата, савремено опремљене учионице са мокрим чвором. Захваљујучи овој инвестицији, вредној око двадесет милиона динара, реновирану школу у Мрамору, од септембра месеца ове године, моћи ће да похађају и ђаци од петог до осмог разреда, чиме ће ови малишани избећи путовање до матичне школе у Чокоту - истакао је Миљан Бојанић, вршилац дужности директора школе.

Свечаном отварању новог школског простора присуствовали су и градоначелник Ниша, проф. др Зоран Перишић, као и председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, са сарадницима.

Нове учионице истуреног одељења Основне школе „Десанка Максимовић“ у Мрамору сада су отворене за 32 малишана а од јесени овај број ученика ће се знатно увећати ученицима петих разреда који живе у Мрамору, Мраморском потоку, Лалинским појатама и Чокоту. На тај начинм, по речима директора школе, значајно ће се растеретити рад матичне школе у Чокоту.

По речима Бобана Џунића, осим савремених учионица, новог мокрог чвора, залагањем општине Палилула асфалтирана је и улица „Вере Катић“ поред школске зграде и уређена улица са каналима за одвод атмосферских вода. Ове активности остварене су у сарадњи са Саветом грађана и подршку друштвено одговорних компанија.

Град ће радити на томе да се и другој деци обезбеде адекватни услови за учење и наставу-истакао је овим поводо, градоначелник Ниша, проф.др Зоран Перишић. За обнову школа у граду, ове године, биће издвојено неколико десетина милиона динара. У општини Палилуле, једној од највећих градских општина у Нишу, становници ће добити уређене и реконструисане саобраћајнице и другу подршку у завршетку радова на започетим инфраструктурним пројектима. (Д.Видојковић, ЕКОполис)

RTV Belami - Škola u Mramoru | 25.02.2015